Банковият лобизъм в парламента е зараза с предсмъртни размери

 

Добавена: Понеделник, 23 Септември 2013 12:57 от Faktor.bg

* Клиенти на „УниКредит Булбанк”, които плащат повече от 3% годишно лихва по ипотечен кредит, трябва да си зададат въпроса: „Аз идиот ли съм?”

* Единствената цел на БНБ е да бди за печалбите на трезорите.

* Даниела Бобева е слуга на банковото лоби и това е правила 10 г. в БНБ, а сега вероятно и в правителството, казва известният финансист.

http://bit.ly/15ljPlI

Advertisements

3 Comments on “Банковият лобизъм в парламента е зараза с предсмъртни размери”

 1. daniel damyanov says:

  не е ли смешно, или по-скоро трагично, банките при вземане на кредит да си удържат такса “усвояване на заема”? защо в закона не го забраниха?-въпросът е реторичен. какво значи : “банката не удържа такса за предсрочно погасяване”?- а къде оставаприспадането на остатъка от лихвата по главницата? нима не епротивозаконно да платиш лихва за нещо, което предсрочно си погасил в целия му размер? и все въпроси, въпроси, без отговор…

  • Здравейте,

   Ако зададете въпроса си ясно, ще опитам да Ви отговоря
   Не разбирам така зададения въпрос: “…а къде остава приспадането на остатъка от лихвата по главницата? ”

   поздрави,
   л

 2. daniel says:

  имах предвид, че банката си играе с думите. изречението “не се дължи такса при предсрочно погасяване” обикновено хората асоциират с лихвата, която остава до края на периода. “а къде остава приспадането на остатъка от лихвата по главницата? ” имах предвид, че ако си погасиш предсрочно кредита не приспадат от него остатъка от лихвите които евентуално е трябвало да платиш до края на периода, а всъщност издължаваш освен остатъка по главницата, и лихвата която е по погасителния план до края на периода. това не е ли неправомерно облагодетелстване, при положение, че ти като коректен платец си върнал предсрочно и не е нередно да платиш всичко както е по погасителен план. тогава в такъв случай къде е стимулът да погасиш преди последния падеж, ако дължиш същите суми? и последна вметка. в закона за потребителския кредит чл. 32 ал. 3 и 4 определят правата на двете страни при фиксирани и променливи лихви по кредита. имам случай в който в договора за кредит пише, че кредитът е с фиксирана лихва, а 3 точки по-надолу, пише че кредита е с променлива компонента от примерно 3%, които се променят според пазарните условия. кажете ми този кредит с изцяло фиксирана лихва ли е или не е?
  Поздрави за блога!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s