Ограбване с лихви. Кой е отговорен? Какво да се прави?

2 години ЗПК – 2 години Законът срещу потребителя

Всеки четвърти кредит у нас или не се обслужва редовно или е преструктуриран. Въпреки това, банките отчитат нарастващи печалби. Как става това? Едни казват “таксите”, други – “лихвите”.

Истината е, че големите банки у нас са хищници, практикуващи заблуда, измама и ограбване на клиентите си. Това става с активното съдействие на БНБ – техния регулатор, с ентусиазираната подкрепа на мнозинството в парламента – по този въпрос, водено от Мартин Димитров и с безотговорното бездействие на Министерския съвет.

Това ще покажем с примера за лихвите по кредити – ипотечни и потребителски, за домакинства и за малък и среден бизнес. Накрая ще разберем има ли Бойко Борисов “топки”.

Истроията по-нанатък в 5 стр. или 2 600 думи, може да се изтегли от тук (DOC) :

https://www.box.com/s/d9d806c409e274113603

Advertisements

One Comment on “Ограбване с лихви. Кой е отговорен? Какво да се прави?”

  1. Валентин Иванов says:

    Г-н Христов, при цялото ми уважение към вас ще кажа, че въпросът не опира до това дали премиерът на страната ни има “топки” или не. Би било много, много елементарно всеки път при възникване на важен за държавата ни въпрос да свеждаме въпроса до това има ли премиерът на страната ни “топки” или не. Не знам защо, но изглежда в България това дали имаш “топки” и колко големи са те се превръща в сакрален, за да може човек да се занимава с висше държавно управление. Всъщност въпросът е по-друг – Дали българските управници и цялата политическа класа притежават елементарна човешка почтеност, професионална подготовка, здрав разум и воля за реформи, за да се занимава с държавно управление? Това е първичният въпрос – всичко друго е от Лукавия. Желая ви хубав ден!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s