По оставките ще ги познаете

Филип Хинделбранд е… беше… шеф на швейцарската централна банка. ЦЦ е софийски вътрешен министър и вицепремиер. На 9 януари 2012 г. Филип Хинделбранд подаде оставка. ЦЦ – тцъ.

Г-жа Хинделбранд купила и продала долари през август 2011 г., докато съпругът й бил зает да девалвира швейцарския франк. В резултат, семейството спечелило около 80 000 щатски долара за три седмици.

Г-н ЦЦ купил 6 апартамента в София – сигурно за повече. Парите получил от тъща си. Със случая се занимаха комитети ли, комисии ли, вече забравих, но не е престъпление да вземеш пари на заем от роднини, нали? ЦЦ не е закононарушител. Дали тъща му е платила данъци – не се разбра. Останах с впечатление, че е намерила необходимите средства на нощното шкафче докато оправяла леглото на зет си. Но може и да греша – новината е стара и се точи прекалено дълго, докато загубя интерес. 

Г-н Хинделбранд също заяви, че не е нарушил закон или наредба. Съпругата му извършила валутната сделка без негово знание и съгласие. Това заяви самият той  на 5 януари. На 9-ти вече подаде оставка. Защо? 

Г-н Хинделбранд не успял да представи еднозначни, недвусмислени и безспорни доказателства, че не е знаел. И понеже на банкера думата тежи като злато, то имало опасност неговите колеги централни банкери и други хора вече да не му вярват. А ако банкерът загуби доверие, той не може да изпълнява длъжността си. Оставката е логична….

 … там, където за да заемаш публична позиция, е необходимо да се ползваш от доверието на тези ДО и ПОД теб. 

Ако обаче си министър в страна, където е достатъчно доверието Му (напр. да манипулираш…, пардон, организираш и следващите избори) – да няма учудени, че отвлечените ни и жестоко убити деца всъщност пият бира в Германия. Да му вярвате и благодарите! Той не е нарушил закона, само морала.

 

Advertisements

2 Comments on “По оставките ще ги познаете”

 1. Victor says:

  Любо,

  Тези им викат гьонсурати. Началника Му, го изтипосаха в медиите как предотвратява проверка на митничарите в една пивоварна. Ти май беше писал за него. Навсякъде по света за това не само подават оставки, но и вкарват в затвора. Тук обаче не е така. Питам се само, посланник Уорлик, дето представлява “най-великата” демокрация, що се прави на ни чул, ни видял. На това в САЩ му викат “защита на националните интереси”.
  Та морала е за хора с морал. За тези, които го нямат, той не важи.
  А иначе, рибата се вмирисва от главата….

 2. Красимир Неделчев says:

  На тези в Италия им викат Мафия.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s